Asia Week

Asia Week New York

Art Daily (http://artdaily.com/) liet op 3 maart weten dat in New York de Asia Week geopend zou worden, van 14 tot 22 maart. Tijdens die week gaan 47 kunsthandelaren hun waren uit Azië extra in het zonnetje zetten. Ze hopen op een grotere toeloop van starters onder de verzamelaars, en beloven dat ook aan de kleine beurs gedacht is. Daarbij werd een bedrag van $1500,00 als ondergrens genoemd.

Opmerkelijk was dat de kunsthandel op dit moment niet zoveel groei meer ziet in de kunst uit Tibet — die is nu ofwel beschermd, ofwel in handen van privéverzamelaars en musea — maar Zuidoost-Azië zou grote kansen bieden, zo was de verwachting.
Op het moment dat het in Myanmar, het vroegere Birma, beter gaat, en een overheid zou kunnen gaan denken aan een uitbreiden van de landelijke museale collectie, is de blik van de verschillende kunstopkopers gericht op rommelhoekjes en leegstaande tempelhallen. Daar is het nog voor een prikje te halen, zo is de verwachting.
Hetzelfde, maar dan onder andere economische omstandigheden, wordt verwacht van Thailand en Laos.
asiany-1
Het hier getoonde boeddhabeeld uit Myanmar — bouwjaar onbekend — verwachtte de galeriehouder te verkopen voor minstens $3,900.
Nu is het zo dat geen tempel of huisaltaar voorzien is van een kapot boeddhabeeld — hier is een voet verdwenen — maar lokale, regionale en landelijke musea zouden het kunnen gebruiken als stijlvoorbeeld uit een zekere periode. Dat konden we toen, dat kunnen we nog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s