Kanji, herinterpretatie

liang weiyuan

Schilder Liang Weiyuan is een van de Chinese kunstenaars die in de tweede week van maart 2014 werd voorgesteld als een die nu ook buiten zijn land wat bekender aan het raken is. Op 10 maart werd werk getoond waar hij nadenkt over, of speelt met het kanji (foto). Dit ter gelegenheid van een tentoonstelling in Shanghai.

Art Plus Shanghai (http://www.artplusshanghai.com/collection/painting-sculpture/122-liang-weiyuan.html) geeft een klein overzicht van zijn abstracte werk. Hij toont zich daarin een kind van zijn cultuur waar vooral het dichten bepaalde gevoelens in de mens wakker moeten maken — une forte émotion, zoals de Fransman dat zegt, zonder de noodzaak te voelen die “forte émotion” uiteen te leggen in bijvoorbeeld blijdschap, ontroering, of opwinding. Het werk van Liang Weiyuan voldoet m.i. aan die criteria.

Op de site is niet zo goed te zien hoe hij zich heeft laten inspireren door de muurschilderingen te Dunhuang (http://idpuk.blogspot.nl/search/label/dunhuang). Art Plus Shanghai meent dat het is in het kleurgebruik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s