Naakt in een boom = performance

Een deel van de elite is inmiddels op de barricades geklommen om de rest van het volk te bevrijden van “de nieuwe preutsheid” zoals het genoemd wordt, het bezwaar tegen compleet naakt in de openbare ruimte verschijnen. Het staat in een traditie van het volk opvoeden, bewust maken, tolerantie bijbrengen, ooit begonnen met moeten kunnen zoenen in het openbaar, poep, pies en neuk mogen zeggen, en vandaag uitmondend in naakt, al dan niet met de handen voor de edele delen, op fotos en filmpjes verschijnen.
huse
Hilde Krohn Huse, zo meldde The Local, had bedacht dat ze een “performance” zou moeten maken rond het thema naakt rondslingeren in een boom. Een op Vimeo getoonde video toont hoe ze zich aan het eind van haar performance, in een bos in Aukra, Norway niet meer weet te bevrijden uit de stroppen waaraan ze bij wijze van kunst hing te spartelen. Aan het eind roept ze vriend Adam te hulp. Het duurde 3,5 uur voordat ze loskwam.
In een commentaar merkt Conny Geiger op dat Adam aanroepen niet de oorspronkelijke intentie van de performance kan zijn geweest, maar dat het er een extra lading aan gaf. Resultaat is voorts dat Huse’s video een plaats krijgt in de komende Bloomberg New Contemporary exhibition in Londen. Desalniettemin heeft Youtube op 16 juli 2015 de video verwijderd omdat het de Community Guidelines for nudity schendt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s