Culturele gelijkenissen

Zoals er een overeenkomst is tussen de adobe-architectuur van Timbuktu, nog voordat jaloerse en afgunstige extremisten een en ander met de grond gelijkmaakten, en dezelfde architectuur van Nieuw-Mexico, zo zijn er toch meer te vinden, op plaatsen waar je ze niet verwacht.
maitreyachildren
Zo lijkt er oppervlakkig een overeenkomst te zijn tussen het Maitreya-beeld waar hij beklommen en geplaagd wordt door vijf kindertjes — de zintuigen, en het pueblo-indiaanse beeld van de verhalenverteller wie de kinderen letterlijk om de hals hangen. Het Maitreya-beeld (Milo fo in het Chinees) gekozen beeld is zorgvuldig gescreend op wel erg ordinaire chinese pastelkleurtjes. Ieder zijn meug.
Verder valt er niet veel meer over te vertellen, behalve dat het tevreden of gelukkig stemmende beelden zijn.
teissedere storyteller pueblo

En ook overigens is vooral het zuidwest-amerikaanse aardewerk, of het nu nieuw of vintage is, een toegepaste kunstvorm waar vooral diegenen die zijn opgegroeid met de zuivere abstractie waardering voor zullen hebben. Dat zijn er niet zoveel meer, maar op Etsy, om nu maar eens reclame te maken, vinden we daarvan mooie voorbeelden. Er moet wel voor gespaard worden, maar dan heb je ook wat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s