Niet-westerse muziek

In tegenstelling tot, naar het schijnt, het noorden en het oosten, hebben we in het zuidwesten van Nederland voor de derde dag op rij een warme zonnige dag met maar heel weinig nevel in de ochtend en avond. Het komt over als het huppeltje in de eerste maten van Schubert’s Winterreise, onverwacht, maar mooi meegenomen. Die Winterreise zou overigens nog koud aflopen, maar dat is voor later.

Zo was er op zondag 1 november een muzikaal huppeltje, aangekondigd door Marijke Ferguson (die in tegenstelling tot haar man Kees Otten geen wiki-pagina heeft) op de commerciële Concertzender. Ze liet een fragment Syrische klassieke muziek horen, in de volledige versie een half uur durend, maar een fragment van een vijf- tot tiental minuten was in vergelijking met ons ‘haastig, haastig, ’t stuk moet niet te lang duren’ al heel wat.

pin

Wie af en toe het getinkel en gefiedel van westerse klassieke muziek een beetje zat is vindt in tegenstelling tot de jaren van liefde en verdraagzaamheid, die achter ons liggen maar wedergeboorte mogen vinden, weinig radio- en tv-aanbod. Op zondagochtend komt er op tv nog wel eens een duim-piano voorbij, of een ud, maar het zijn slechts enkele krenten in een door een gierige huisvrouw geroerde pap.

Verder moeten we voor een beetje pin, mohori, of zelfs gamelan online, en dat is gezien de klankmogelijkheden van onze draagbare devices niet ideaal.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s