Speelgoed en knopen

Niet alleen wordt Jeff Koons’ Balloon dog door het “gewone” publiek met een glimlach begroet — gelukkige mensen maken geen oorlog — ook Claes Oldenburg’s mantelknoop mag er wezen.

button

Waaratje (of zoiets) denkt de voorbijganger, dat is een knoop, en zo zien mantelknopen er uit, voordat ze gebroken zijn; je denkt er niet bij na, voordat je er een ziet zoals deze hier.
De knoop kwam voorbij in een Arte-uitzending met ateliergesprekken die Kasper König met diverse mensen voerde.

genzken

Ongeveer tezelfdertijd presenteerde de Süddeutsche Zeitung het door Isa Genzken voorgestelde kunstwerk dat dit jaar door de straten van Münster wordt geleid, tenminste, als ze haar zin krijgt. Minnie Mouse’s razende grote zus Macy, als ballon aan niet al te weinig lijnen gehouden door een legertje figuranten. Je moet er maar op komen, en wat mij betreft trekt Macy door zoveel mogelijk dorpen en steden, opdat de mens weer beseft dat kunst geen voorhoofdfronsende aangelegenheid hoeft te zijn, maar gewoon iets waar je lol in kan hebben.

Aan de andere kant, schieten we niet te ver door richting kinderlijkheid? In het Yorkshire Scylpture Park werd deze blow-up van een kruising tussen een meisje met opgebonden vlechtjes en Pinokkio geplaatst.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s