Licht en glazen vissen

Art Net kondigde vandaag aan de komende tijd te gaan besteden aan een aantal aziatische kunstenaars. Ze voegden meteen het woord bij de daad door een led-verlichte boom midden in het bos te tonen, van Lee Jeong-lok.

lee-jeong-lok-light-painting-designboom-17
Een beetje verder zoekend naar het werk van Lee Jeong-lok kom je deze schitterend verlichte koreaanse pagoda tegen. Designboom weet zijn spelen met licht beter te verklaren dan ondergetekende.
Een van de bijkomende voordelen van deze verlichting vanaf de grond is dat we hier eigenlijk voor het eerst zien hoe de segmenten van de pagoda met eenvoudige geometrische motieven zijn gedecoreerd. Dat zie je bij gewoon daglicht niet of nauwelijks.

philippe parenno

Een of twee dagen eerder zweefden deze Murano-glazen vissen van Philippe Parenno over het scherm. Het is heel mooi, heel tot nadenken stemmend, deze vissen op het droge. Tegelijk besef je dat er bijna geen werk meer wordt gemaakt dat wat afmetingen betreft in een gewoon rijtjeshuis zou passen, daarvoor is de hele zaak ook te duur geworden. Dat is jammer, temeer omdat de geïllustreerde kalenders waar de 50er/60er jaren-burger zijn kennis van kunst en cultuur vanaf haalde er ook bijna niet meer zijn. Tachtig procent van Nederland heeft een internet-aansluiting, maar hoeveel zullen de apparatuur gebruiken om op zoek te gaan naar led-verlichte pagodas of glazen vissen?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s